Duyuru
2-6 Ekim Ders kaydı yapacak öğrencilerimizin dikkatine!
29 Eylül 2020 | 16:21

Değerli Öğrencilerimiz;

Okulumuzda derslerinize devam edebilmeniz için ders kaydınızı yapıp onay vermeniz gerekmektedir. Öğrencilerimiz için ders seçme ve onayların yapılacağı tarih Akademik Takvimde 2-6 Ekim olarak belirtilmiştir.

Öğrenci bilgi sisteminden dersleri seçip ardından kesinleştirme işlemi yapmadan dersleri almanız mümkün değildir.

Ders seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var. Bunlar;

Ders seçiminde MS ve MOS kodu ile başlayan dersleriniz seçmeli derslerinizdir. Sayfayı açtığınız zaman birden fazla bu kodlu derslerden göreceksiniz.

Siz Bir adet MS, Bir adet MOS ile başlayan seçmeli ders seçmelisiniz. Toplamda 2 seçmeli dersiniz olacak. Eğer seçmek istediğiniz dersin kontenjanı dolduysa başka bir MS ve MOS kodlu ders seçmelisiniz.

Zorunlu derslerinizin bazıları 2 şube halinde bulunuyor.

Bu durumda;

Öğrenci numaranızın sonu 1, 3, 5, 7, 9 ile bitiyorsa 1. şubedeki,  0, 2, 4, 6, 8 ile bitiyorsa 2. şubedeki dersi seçmelisiniz.

Zorunlu ders eğer tek şube olarak açılmışsa tüm öğrencilerin 1. Şubedeki dersi seçmesi gerekmektedir.

Eğitiminiz süresince ders kayıtlarında bu kurallara dikkat etmelisiniz.

Siz onayınızı verdikten sonra 6-7 Ekim tarihlerinde Danışman onayları yapılacaktır.  Ancak öğrenci tarafından ders onayı yapılmamışsa danışmanlar bir müdahalede bulunamamaktadır.

Yeni Dönemimizde tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ders kayıt işlemlerinde sorunlarınızı shmyo@gazi.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

Ders kayıt işlemleri hakkındaki anlatımlı video için tıklayınız!

Güncellenen ders kayıt takvimi aşağıdaki yer almaktadır.

2-6 Ekim 2020

Önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin ders kayıtları [Kayıtlar elektronik ortamda yapılacak ve 2 Ekim 2020 günü saat 8:30’da başlayıp 6 Ekim 2020 günü saat 23:59’da sona erecektir. Öğrenim süresini aşan ve ikinci öğretim öğrencileri katkı payı ve öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra kayıt yapacaklardır.)]

6-7 Ekim 2020

Önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin etkileşimli danışman onayları (7 Ekim 2020 günü saat 23:59’da sona erecektir.)

19-20 Ekim 2020

Ders ekleme-bırakma (öğrenci-danışman etkileşimli)

10 Aralık 2020

Önlisans ve lisans öğrencilerinin danışman onayıyla dersten çekilmeleri