M-Care Projesi
10 Şubat 2014 21:14

Avrupa Komisyonu Merkezi Eğitim, İşitsel ve Görsel ve Kültür Yürütme Ajansı (European Comission Education, Audiovisual and Culture Executive Agency) tarafından desteklenen ve koordinatörlüğünü Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Seyhan FIRAT'ın üstlendiği M-Care Projesi (Mobile Training for Home and Health Caregiver for People with Disabilities and Older People) 01.01.2014 tarihinde faaliyetlerine başlamıştır.

M-Care Projesi, inovatif bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak yaşlı ve engellilere bakım hizmeti sunacak kişilerin eğitilmesini ve istihdama kazandırılmasını amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, Türkiye'den Gazi Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Belçika'dan PhoenixKM BVBA, Almanya'dan Europäischer Verband Beruflicher Bildungsträger, Yunanistan'dan Disability Now ve University of Athens proje ortaklık yapısını oluşturmaktadır.  Gazi Üniversitesi adına proje faaliyetlerini yürüten proje personeli ise aşağıdaki gibidir.

1. Prof. Dr. Seyhan FIRAT - Teknoloji Fakültesi - (Koordinatör)

2. Doç Dr. Deran OSKAY - Sağlık Bilimleri Fakültesi (Researcher)

3. Öğr. Gör. Dr. Bülent ELBASAN - Sağlık Bilimleri Fakültesi (Researcher)

4. Öğr. Gör. A. Alper ERTEM - Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (Technical Staff)

5. Öğr. Gör. Alper GÜZEL - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü (Administrative Staff)

M-Care Projesinin açılış toplantısı bütün ortakların katılımı ile 13-14 Şubat 2014 tarihlerinde Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi A Blok toplantı salonunda gerçekleştirilecektir. Açılış Toplantısında sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

Proje web sayfası