Yaz Stajı

YAZ STAJI YAPACAK 1. ve 2. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE !!

Yaz stajı yapacak öğrencilerimiz staj başlamasından 1 hafta öncesine kadar staj yerini kendileri bulabilir.

Şimdilik Ankara İl Sağlık Müdürlüğü elden başvuru almamaktadır. Bununla ilgili bir gelişme olursa ayrıca duyurulacaktır.

Yaz stajı için öğrencilerimiz,

1. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü (şimdilik Başvuru kabul etmemektedir.)
  2. Bulundukları şehirlerdeki İl Sağlık Müdürlükleri ve
  3. Özel Sağlık Kuruluşlarına başvuruda bulunabilir.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Başvuru için 1 Nisan- 1 Mayıs 2021 tarihleri aralığını belirlemiştir.

Aşağıdaki yaz stajı ile ilgil tarihler Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün tarihlerine uyum açısından belirlenmiştir.

Özel sağlık kuruluşlarında staj yeri bulan öğrencilerimiz staj işlemlerini staj başlama tarihinden 10 gün öncesine kadar yapabilir.

YAZ STAJI ÖNCESİ

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde Yaz Stajı (30 iş günü) yapacak 1. Sınıf ve 2. Sınıf Öğrencileri

1. Ders Kayıt Döneminde G.Ü. Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminden (https://obs.gazi.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx) Yaz Stajı dersini seçmiş olmaları gerekmektedir.

2. Yaz Stajı;

2. Sınıflar 07.06.2021- 26.07.2021

1. Sınıflar 02.08.2021 - 13.09.2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Aşağıdaki Ek-1 ve Ek-2 Formları bilgisayar ortamında istenilen adette doldurulacaktır. (Doldurulmuş ÖRNEK FORMLAR:  Ek-1 Örnek FormEk-2 Örnek Form )

Yaz Stajı Ek-1 ve Ek-2 Form (3 nüsha doldurulacaktır)

3. Öğrencilerimiz Yaz Stajı Formlarını bilgisayar ortamında doldurup, ilgili bölümleri okulda onaylatacak ve öğrenci belgesiyle birlikte Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'ne 1 Nisan 2021 - 1 Mayıs 2021 tarihleri arasında bizzat başvuracaktır. Bundan sonra Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yapılan başvuruları değerlendirmeye alacaktır.

Ayrıca öğrencilerimiz kendilerinin staj yeri bulması halinde özel sağlık kuruluşlarında da staj yapabilir.

Ankara dışındaki öğrencilerimiz bulundukları İl Sağlık Müdürlükleriyle ya da özel sağlık kuruluşlarıyla iletişime geçerek; staj yapacağı resmi ya da özel bir kuruluş bulması halinde staj yapacağı birimlerin belirlediği süreci takip ederek işlemlerini yapabilir. Bu konudaki sorumluluk tamamen öğrencinin kendisine aittir.

Zorunlu Yaz Stajı yapmayan öğrencilerin Mezun olması mümkün değildir.

Öğrenciler Ek-1 formunu okula onaylatmaya gelirken aşağıda belirtilen "GEREKLİ TÜM BELGELERİ" 3 nüsha halinde hazırlayarak okula getirecektir.

• 1 nüsha okulda,
  • 1 nüsha öğrencinin kendisinde (Bu evrakı saklayınız ve staj bitiminde onaylı bir şekilde okula teslim edilecek.)
  • 1 nüsha Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecektir. (Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ayıca öğrenci belgesi istemektedir.)

GEREKLİ TÜM BELGELER (3’er Nüsha)

1. Yaz Stajı Ek-1 (Fotoğraflı) ve Ek-2 Form (3 nüsha doldurulacaktır).

2. "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" Belgesi

3. Tetanoz, Hepatit, PPD ile ilgili onaylı resmi belgeler

4. T.C. Kimlik Fotokopisi

5. Müstehaklık Belgesi (E-Devlet Kapısından alınabilmektedir)

NOT:

Tüm öğrencilerin SGK'dan Müstehaklık belgesi almaları gerekmektedir. İlgili belge E-Devlet sisteminden alınabilmektedir.

Tüm öğrencilerin "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" belgesi alması zorunludur. (Bu eğitimle ilgili dönem içi bir planlama yapılıp ayrıca duyurulacaktır. İş Sağlığı ve Güvenliği dersi alarak bu dersten başarılı olanların bu eğitimi almasına gerek yoktur. Ayrıca Öğrencilerimiz bu belgeyi kendi imkanları ile de alabilir.)

Yaz Stajı yapacak tüm öğrencilerimizin Tetanoz, Hepatit Aşıları ve ppd testi yaptırdıklarına ilişkin onaylı resmi belgeyi teslim etmeleri gerekmektedir.

Zorunlu olmamakla birlikte bazı kurumlar ilgili makama ön dilekçesi istemektedir. Örnek yazı için tıklayınız.

YAZ STAJI BAŞLARKEN

YAZ STAJI Başlama Tarihi:

2. Sınıflar 07.06.2021

1. Sınıflar 02.08.2021

tarihlerinde yaz stajına başlayacaktır.

YAZ STAJI SONRASI

Yaz stajı bitiminde öğrencilerimiz;

1. Kendisinde kalan EK-2 formunu (staj yaptığı birimce imzalı onaylı)

2. Yaz Stajı Değerlendirme ve Devam Durum Çizelgesi (İlgili dosyayı indirmek için tıklayınız) (staj yaptığı birimce imzalı onaylı)

3. Staj Raporları rapor hazırlama kurallarına ve şablona uygun olarak (staj yaptığı birimce imzalı onaylı)

olarak Yüksekokulumuza teslim edeceklerdir.

NOT: Yaz Stajı yaptığınız kurum tarafından Onaylanan bu belgeleri yaz stajı yaptığınız birimden kapalı zarf içerisinde teslim alarak, yaz stajı bitiminde okula elden teslim ediniz. İlgili evrakların akıbetinden bizzat öğrenciler sorumludur.

Yaz Stajı Rapor Şablonu indirmek için tıklayınız

Yaz Stajı Rapor Hazırlama Kuralları için tıklayınız.

ÖNEMLİ TARİHLER:

Yaz Stajı Başvuru Evrakları Onay Tarihi:

Bu tarih aralıkarında okula gelerek evraklarınızı Program/Bölüm Başkanlarına onaylatabilirsiniz.

2. Sınıflar 19-22 Nisan 2021

1. Sınıflar 19-22 Nisan 2021

Yaz Stajı Başlama ve Bitiş Tarihi:

2. Sınıflar 07.06.2021-26.07.2021

1. Sınıflar 02.08.2021-13.09.2021

Yaz Stajı Değerlendirme ve Devam Durum Çizelgeleri ile Raporların Teslim Tarihi:

(Staj Bitiminde)

2. Sınıflar 27.07.2021