Yaz Stajı_Pandemi Dönemi

2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında covid -19 pandemisinin etkisini sürdürmesi ve staj yeri bulmakta yaşanan zorluklar nedeniyle Staj Komisyonunun önerisi ve Yüksekokul Kurul Kararı doğrultusunda bu yıl tüm 1. ve 2. Sınıf yaz stajları çevrimiçi ortamda dijital (sanal sınıf, ödev, proje vb.) yöntemle yapılacaktır.

Online yaz stajı 7 Haziran 2021-  26 Temmuz 2021 tarihleri arasında (30 iş günü) yapılacaktır.

15.05.2013 tarih ve 28648 sayılı "Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince yüz yüze staj yapacak öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almaları zorunludur.

Öğrencilerimiz kendi tercihleri ve rızaları (Yaz Stajı Rıza Beyan Formu) doğrultusunda kendi staj yerlerini buldukları takdirde stajlarını isteğe bağlı olarak özel ve resmi sağlık kuruluşlarında yüzyüze yapabileceklerdir. Bu konudaki tüm sorumluluk öğrencinin kendisine aittir.

Çevrimiçi ortamda staj yapacak öğrencilerimizin herhangi bir form doldurmasına gerek yoktur. Bu konuda Danışman/yaz stajı sorumlusu hocalarınıza bilgi verebilirsiniz.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün 24.05.2021 tarihli toplantı sonucu alınan Yaz Stajlarıyla ilgili kararına buradan ulaşabilirsiniz.

Yüzyüze staj yapmak isteyen öğrencilerin ilgili staj formlarını doldurup program başkanlarına onaylatmaları gerekmektedir.

Yüzyüze staj yapmak iseyen öğrenciler için gerekli belgeler

1. Yaz Stajı Ek-1 (Fotoğraflı) ve Ek-2 Form (3 nüsha doldurulacaktır).

2. "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" Belgesi

3. Tetanoz, Hepatit, PPD ile ilgili onaylı resmi belgeler

4. T.C. Kimlik Fotokopisi

5. Müstehaklık Belgesi (E-Devlet Kapısından alınabilmektedir)

6. Yaz Stajı Rıza Beyan Formu

Zorunlu olmamakla birlikte bazı kurumlar ilgili makama ön dilekçesi istemektedir. Örnek yazı için tıklayınız.

NOT: Yaz Stajı yaptığınız kurum tarafından Onaylanan bu belgeleri yaz stajı yaptığınız birimden kapalı zarf içerisinde teslim alarak, yaz stajı bitiminde okula elden teslim ediniz. İlgili evrakların akıbetinden bizzat öğrenciler sorumludur.

Yaz Stajı bittiğinde öğrenciler zaman kaybetmeden aşağıdaki belgeleri okula teslim etmeleri gerekmektedir.

1- Ek-1 formu (staj yaptığı birim tarafından imzalı onaylı)

2- Yaz Stajı Değerlendirme ve Devam Durum Çizelgesi (İlk ve Acil Yardım Programı için)  (Tüm Programlar için) staj yaptığı birimce imzalı onaylı)

3- Yaz Stajı Rapor Şablonu indirmek için tıklayınız

Yaz Stajı Rapor Hazırlama Kuralları için tıklayınız.

YAZ STAJI ÖĞRETİM ELEMANLARI

PROGRAM