Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle 1 yaşından sonra gluten içeren besinlerin tüketilmeye başlanması ile birlikte ilk belirtiler ortaya çıkar. Başlangıçta bulantı, kusma, ishal, halsizlik gibi belirtiler görülür. İlerleyen dönemlerde ise anemi, cilt döküntüleri gibi farklı belirtiler eklenir. Kronik bir hastalık olmasına rağmen tedavisi mümkündür ve tedavi gluten içeren besinlerin diyetten çıkarılmasından ibarettir.
Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerine yönelik 24 Nisan 2024 tarihinde 10.00-11.00 saatleri arasında "Çölyak Hastalığı" konusunda yüzyüze hizmet içi eğitim programı düzenlenecektir.
Program Yer ve Saati | ||||
---|---|---|---|---|
Tarih | Saatler | Derslik | Dersin Adı | Eğitimci |
24 Nisan 2024 Çarşamba | 10.00-11.00 | Teknoloji Fakültesi Dekanlığı A2 Giriş Konferans Salonu | Çölyak Hastalığı | Prof. Dr. Ödül EĞRİTAŞ GÜRKAN Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Gastroenteroloji Bilim Dalı |
2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri için başvurular başlıyor
e-Devlet Onaylı AB Sertifika Programı
2023-2024 Bahar Arasınav Programı
Mayıs Ayı Etkinlikler (İntihar Davranışını Anlamak ve İntiharı Önlemek-7'den 70'e Zorbalık)
SABEV Vakfı'nın katılımı ile "Almanya'da Sağlık Alanında Meslek Eğitimi" konulu toplantı
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.