Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları "Birim Stratejik Planı İzleme ve Değerlendirme Toplantısı" Yüksekokulumuz Ev Sahipliğinde Gerçekleşti.
27 Mayıs 2024 | 12:46

Gazi Üniversitesi Stratejik Yönetim Yönergesinin 30. maddesi kapsamında, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu stratejik planlarının izleme ve değerlendirme çalışmalarının ele alındığı bilgilendirme toplantısı, 24 Mayıs 2024 Cuma günü saat 11:00’da Yüksekokulumuz Konferans Salonu'nda, Rektör Yardımcımız ve Strateji Geliştirme Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya, Üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanı Emre ÇAKIR, Stratejik Planlama Müdürlüğünden Öğr. Gör. Dr. Zeynep BUMİN SÜZEN ve Doç. Dr. Nurcan TURAN OLUK, Kurumsal Veri Yönetimi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Emre BORAN, Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. H. Gökçen ÇETİNKAYA, Müdür Yardımcılarımız ve Yüksekokul Sekreterimiz, Yüksekokulumuz Stratejik Planlama Ekibi, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mustafa Akın GÜNGÖR, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcıları, Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreteri ve Yabancı Diller Yüksekokulu Stratejik Planlama Ekibi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alpay ÖZER, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sekreteri ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Stratejik Planlama Ekibi katıldı.

Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, 2024-2028 Stratejik Planı dönemi için birimlerin stratejik planlarını altı ayda bir izlemeleri ve yıllık olarak değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Bu süreçte elde edilen sonuçların, iç ve dış paydaşlarla yapılan toplantılarda ele alınması gerektiğini vurguladı. Güvenilir veri toplamanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Kurumsal Veri Yönetim Koordinatörlüğü'nün birimlere destek sağlayacağını ifade etti. Doç. Dr. Nurcan Turan Oluk da stratejik plan izleme ve değerlendirme çalışmalarının önemi ve yöntemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Fatih Emre Boran, stratejik plan izleme ve değerlendirme çalışmalarında veri toplama sürecindeki deneyimlerini paylaştı. Veri toplama sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar ve veri kaynakları hakkında bilgi verdi. Kurumsal hafızanın oluşturulması için, verilerin Kurumsal Veri Yönetim Sistemi ile toplanmasının önemini vurguladı. Ayrıca, bu sistemde tüm alt birimlerin tanımlandığını ve gerekli yetkilendirmelerle üniversitenin tüm birimlerinin sistemi kullanabileceğini belirtti.

foto-1 foto-1
background image